zaterdag 25 juli 2015

"Geen 100 euro extra voor wie meer dan 2.400 euro bruto verdient Charles Michel: 'Dat is een politieke keuze'" (Ch. Michel)

Beste ACOD-lid,

Voor wie al dacht dat hij door de zogenaamde tax-shift 100 € meer per maand zou hebben: Dit gaat niet door (Ch.Michel)
Alvast al duidelijkheid dat je met 2400 bruto enkel BTW-verhoging op je elektriciteit krijgt, besparingen bij openbare diensten, enz.
En daarbij is nog helemaal niet gezegd dat wie onder de 2400 bruto zit (bijv 1800?) WEL 100 € meer netto zal hebben. Het zal enkel voor de allerlaagste lonen zijn en tegen het jaar ...???
Het patronaat krijgt meer zekerheden!
Na het verlof herlancering van het sociaal verzet tegen de asociale regeringen !!!
Noteer alvast de natiionale manifestatie van 7 oktober in je agenda!

Wellicht geraak je volgens onderstaande methode sneller aan je 100€, dan door de regering Michel ;)
(zie ook in bijlage het bestand 'wiezaaitzaloogsten.jpg')

Met syndicale groeten
Filip Van Bever
ACOD-afgevaardigde WASO
--------------
Hieronder het artikel in DS 25/07/2015:

Geen 100 euro extra voor wie meer dan 2.400 euro bruto verdient
Charles Michel: 'Dat is een politieke keuze'


Wie meer dan 2.400 euro bruto verdient, komt niet in aanmerking voor de 100 euro per maand extra die de regering aan de lage en middeninkomens wil geven. Dat zegt premier Charles Michel (MR) in een interview met onze krant. 'Dat is een politieke keuze.'

Er zitten nog veel vaagheden in het politieke akkoord rond de taxshift, maar over een ding is Charles Michel al duidelijk. Vanaf januari wil de regering de laagste en middeninkomens een koopkrachtverbetering van 100 euro per maand geven. Maar die is enkel bestemd voor wie minder dan 2.400 euro bruto verdient, zo verduidelijkt de premier.

'Volgens de minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat het om een bedrag tussen de 2.000 en de 2.400 euro bruto per maand', zegt hij. Wie meer verdient, mag die extra dertiende maand dus vergeten.

'Dat is een keuze, j'assume', legt hij uit. 'Ik werk ook voor die mensen, door hun jobs te behouden en te werken aan de welvaart en de solidariteit. Maar we kunnen niet alles doen. De laagste en de middeninkomens krijgen de prioriteit.'

Op de persconferentie over de taxshift maakte de regering al duidelijk dat de maatregel vooral de kloof tussen werkenden en niet-werkenden groot genoeg moest houden. Dat moet mensen aanzetten om te gaan werken.

--
Denk aan het milieu vooraleer je dit bericht of de bijlagen afdrukt !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten