maandag 27 mei 2013

Betoging 6 juni


Betoging donderdag 6 juni 
Vertrek 11u - Noordstation Brussel
(verzamelen vanaf 10u)
Fiscale rechtvaardigheid, ja!
Loonbevriezing, neen!
 
Na de loonstop voor de komende twee jaar wil de regering de lonen nu voor altijd bevriezen. De lonen gaan dus niet tijdelijk, maar definitief de diepvries in!
Volgens de nieuwe versie van de wet "tot vrijwaring van de concurrentiekracht" zouden onze lonen stelselmatig afgestemd moeten worden op de lonen in onze buurlanden (Duitsland, Frankrijk en Nederland). Zij zullen natuurlijk hetzelfde doen en hun lonen afstemmen op de laagste lonen, waardoor iedereen naar beneden meegesleurd wordt.

Sociale afbraak beloond
'Stoute' werkgevers zullen worden gesanctioneerd als ze loonsverhogingen toestaan. 'Brave' werkgevers die de wet volgen, zullen bovenop de 15 miljard die ze al op zak steken, nog eens bijdrageverminderingen cadeau krijgen.
Weg dus loonsverhogingen! Weg dus collectieve onderhandelingen!

De lonen zijn de motor van de economie
Het zijn niet de lonen die verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan concurrentiekracht. Naast de energiekosten zijn de kwaliteit van de producten en het gebrek aan innovatie verantwoordelijk voor 2/3 van het probleem. En wij zouden het gelag moeten betalen?! Het is niet door de koopkracht aan te tasten dat de economie zal draaien. Integendeel! De koopkracht, onze lonen zijn de motor van de economie!

Allen samen voor degelijke opzegtermijnen
Blinde besparingen, snoeien in de openbare diensten en loonmatiging duwen ons verder de crisis en de werkloosheid in. Het Planbureau kondigt opnieuw minder groei aan voor 2013 (0,2 i.p.v. 0,7%) en de komende jaren zullen niet beter zijn. Gevolg: nog meer werkloosheid. Desondanks is de regering, onder het mom van de harmonisering van het arbeiders- en het bediendestatuut, van plan de werkgevers hun zin te geven door onze ontslagbescherming af te bouwen in plaats van ambitieuze relancemaatregelen te nemen. Dit is onaanvaardbaar!

Aan de regering en de werkgevers zeggen wij: "trop is teveel"! Het ABVV roept alle werknemers op om donderdag 6 juni in gemeenschappelijk vakbondsfront te betogen in Brussel (praktische info op www.abvv.be).

Blinde bezuinigingen doen de armoede en de ongelijkheid toenemen, terwijl er niets gedaan wordt om de hoge inkomens en de inkomens uit kapitaal te belasten en de grote fiscale fraude aan te pakken. 

Werk en koopkracht: Ja!
Bescherming tegen ontslag: Ja!
Fiscale rechtvaardigheid: Ja!
Bezuinigingen: Neen!
Harmonisering naar boven toe: Ja!*

*Lees ons standpunt over de harmonisering van het arbeiders- en bediendestatuut op www.abvv.be
---------- Doorgestuurd bericht ----------
Van: SCHELSTRAETE, Jo <Jo.SCHELSTRAETE@cgspacod.be>
Datum: 27 mei 2013 18:28
Onderwerp: Betoging 6 juni
Aan:


bcc: AGC + militanten

Fiscale rechtvaardigheid, ja! Loonbevriezing, neen!
Bezuinigingen: Neen!
Werk en koopkracht: Ja! Bescherming tegen ontslag: Ja!
Fiscale rechtvaardigheid: Ja! Harmonisering naar boven toe: Ja!

Hieronder de al ontvangen info over de betoging van donderdag 6 juni.

  *   Vervoer en inschrijving
We gaan me de trein. De uurregeling vinden jullie in het bijgevoegd pamflet. Inschrijving gebeurt uitsluitend via mij. Ik sluit dinsdag 4 juni af om 9 uur. Vul onderstaande in en stuur het op naar mij:
rijksregisternummer:
naam:
voornaam:
vertrek station:
e-mail:
bankrekeningnummer:
trein of eigen vervoer:
bemerkingen:


  *   Uurregeling
Vertrek aan het Noordstation donderdag 6 juni om 11 uur. Verzamelen vanaf 10 uur.
  *   Parcours
Klik hier<https://maps.google.be/maps/ms?msid=210406014128788938704.0004ddafa96186ba2b29b&msa=0&ie=UTF8&t=m&ll=50.84508,4.321918&spn=0.037937,0.072956&z=13&source=embed>
  *   Pamflet
In bijlage bezorg ik jullie het pamflet met de praktische gegevens voor de betoging op 6 juni. Wie dit pamflet gedrukt wenst te ontvangen, laat dit tegen morgen (dinsdag 29 mei) 11 uur weten hoeveel exemplaren er nodig zijn. Donderdag zijn ze in de loop van de dag beschikbaar.
  *   Staking?
De sector roept op om NIET te staken. We nemen wel deel aan de betoging.
We moeten onze krachten sparen. ACOD heeft nog iets in de pipeline zitten. Meer nieuws volgt.
  *   Goede afspraken, maken goede vrienden
Maak lawaai zonder je kameraden in gevaar te brengen! Laat je horen met je stem, trommel, trompet, djembe, ... maar niet met voetzoekers.
  *   Info online
Klik hier<http://www.abvv.be/web/guest/actions-nl/-/action/1522089/;jsessionid=q_B38r78qeutlI4IQiBRuHJ&p_l_id=10188>
met kameraadschappelijke groeten

JoP.S. Bezoek regelmatig www.acodmilitant.info<https://webmsg.cgspacod.be/owa/www.acodmilitant.info> (alleen toegankelijk voor afgevaardigden en militanten)

P.S. Is het wel echt nodig om deze mail te printen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten