zaterdag 7 september 2013

Opgelet: brief PDOS zonder diplomabonificatie

Misschien ontving je reeds in de loop van 2013 een brief van de Pensioendienst voor de Overheidssector (PDOS), Zoniet zal je deze wellicht nog ontvangen.

De PDOS zal voor de periode vanaf 1/01/2011 de noodzakelijke loopbaangegevens op elektronische wijze verzamelen.
Voor de periode voordien gebeurt dit evenwel aan de hand van de gegevens die worden verstrekt door de verscheidene Stafdiensten van P&O. Ter verificatie zend de PDOS aan de personeelsleden een overzicht van deze loopbaangegevens. Aan jou om dit na te zien en te reageren.

Bij nazicht stellen verscheidene personeelsleden vast dat het behaalde diploma niet vermeld is op het overzicht.
Dit is een heel belangrijke tekortkoming, gezien de studiejaren voor universitaire diploma's en diploma's van het hoger niet-universitair onderwijs meetellen, zowel voor de pensioenberekening, als voor het bepalen van het recht op vervroegd pensioen (in principe vanaf 62 jaar mits 40 jaar gewerkt).
Althans indien dit diploma vereist was voor je aanwerving op het moment van je aanwerving.

Bijvoorbeeld was reeds in het begin van de jaren 1990 minstens een kandidaatsdiploma of een hogeschooldiploma vereist voor de aanwerving als sociaal controleur bij TSW, zodat 2 of 3 studiejaren moeten meetellen.

Indien je diploma van niet vermeld is in de brief van de PDOS, dien je dit zo spoedig mogelijk te melden aan je dossierverantwoordelijke op de personeelsdienst van je FOD!!
Deze dienst de mededeling aan de PDOS te doen, zodat deze een gecorrigeerd overzicht kan opstellen.

Onze delegatie zal tevensdeaandacht op deze problematiek vestigen op het volgende Tussenoverlegcomité (TOC)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten