woensdag 9 januari 2013

ACOD WASO Oost Vlaanderen - geen celcontroles in februari 2013

Ter verspreiden in de sociale inspectiediensten
Stopzetting van de Arrondissementele Celcontroles gedurende de maand februari 2012,
beslist op de GTC-vergadering van maandag 7/01/2013 van  ACOD WASO Oost-Vlaanderen
.

NIET MET ONS
Sociale fraudebestrijding wordt stilgelegd

De Ministerraad heeft een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd dat de mogelijkheid van de federale ambtenaren om zich in te schrijven voor de gecertificeerde opleidingen, schrapt vanaf 1 januari 2013. Daardoor worden ook alle weddenloopbanen geblokkeerd.

Tevens kondigt staatssecretaris Hendrik Bogaert af dat de betaling van alle premies voor competentieontwikkeling volledig wordt stopgezet vanaf 1 januari 2014.
Bovendien wordt er niet meer gesproken over een sectoraal akkoord 2011-2012, worden verlofrechten afgebouwd en zal de openbare dienstverlening worden afgebouwd : 4000 federale ambtenaren minder op 2 jaar tijd twittert hij fier.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD-ACVOD-VSOA wilt de intrekking van deze eenzijdige maatregelen en wenst een echte sociale dialoog.

De controleurs van de sociale inspectiediensten zullen uit protest in de maand februari 2013 de gezamenlijke controleacties, georganiseerd in het kader van de arrondissementele cel voor de bestrijding van de sociale fraude niet laten doorgaan.


ACOD FOD Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg – Oost-VlaanderenP.S.
Ik verneem dat er besmetting aan het gebeuren is!
Het actie-virus breidt zich ook naar andere gewesten en andere diensten uit.

Roep dus je Comité samen - of je nu bij Toezicht Sociale Wetten, de RVA, de Sociale Inspectiie of de RSZ-inspectie werkt. Want de vakbond, dat zijn wij!

2 opmerkingen:

  1. Filip,de"cel"Mechelen ligt eveneens stil.

    Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Filip

    Iedereen weet dat onze Hendrik een ondernemer is in hart en nieren. Zijn vriendenkring en kenissen bestaat vermoedelijk ook uit ondernemers en patronen. Waarom geen celacties doen in het hele land behalve in Jabbeke en omstreken? Hem raken waar het pijn doet!

    BeantwoordenVerwijderen