zaterdag 12 januari 2013

Ambtenaren op straat tegen nieuwe loopbaanregeling (VRT)

De federale ambtenaren komen op 7 februari op straat om te betogen tegen het beleid van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V). Vooral de nieuwe loopbaanregeling is hen een doorn in het oog.

Vanaf maandag verspreiden de drie grote ambtenarenvakbonden 70.000 petitiekaartjes onder alle federale ambtenaren met de titel "Niet met ons, mijnheer Bogaert". Op de kaartjes uiten de bonden hun onvrede over het beleid van Bogaert en de regering-Di Rupo.

"Staatssecretaris Bogaert heeft de loopbanen geblokkeerd: het is niet meer mogelijk om via de normale weg van de ene loonschaal naar de andere te gaan"
, zegt Marc Saenen van de christelijke vakbond. "Bogaert zegt dat hij een nieuw systeem wil uitdokteren tegen 1 januari 2014, maar die tijd lijkt ons bijzonder kort om dit te realiseren. We maken ons dus zeer grote zorgen over de verloning van de ambtenaren."

Daarom organiseren de vakbonden op 7 februari een grote betoging tegen het "eigengereide optreden" van Bogaert. Volgens Guido Rasschaert van het ACOD in De Standaard zal die betoging zal zeker niet het eindpunt zijn. "Ik verwacht staking langs alle kanten. We krijgen nu al heel wat aanvragen om te mogen staken, maar die proberen we in te passen in deze actie."

De bonden zijn vooral ontevreden over het gebrek aan overleg met Bogaert. Door dat gebrekkige overleg zijn er volgens de vakbonden heel wat verkeerde beslissingen genomen. Een ervan is het nieuwe vergoedingsstelsel voor overuren en nachtwerk. Dat leidde al tot stiptheidsacties bij de douane op Zaventem.

www.deredactie.be - 12/01/2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten