dinsdag 15 januari 2013

Gevangenispersoneel staakt op 7 februari (HLN)

We kijken niet enkel naar onze FOD, maar ook naar wat H. Bogaert elders zoal uitsteekt:

De vakbonden organiseren in gemeenschappelijk front een 24-urenstaking in alle gevangenissen op 7 februari. Dat is de dag van de nationale betoging van het federale overheidspersoneel. Uitspraken van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert zijn bij de bonden in het verkeerde keelgat geschoten. Het Directoraat-generaal van het Gevangeniswezen was vanochtend nog niet op de hoogte van de staking en heeft dan ook nog niet beslist welke maatregelen het zal nemen indien de staking plaatsvindt.

"We zullen beslissen of we beroep doen op de politie wanneer we de stakingsaanzegging hebben ontvangen en zullen drie dagen voor de stakingsdag extra maatregelen nemen", aldus de woordvoerder Laurent Sempot.

Het Directoraat-generaal zal tijdens de 24 urenstaking bovendien in het oog houden hoeveel cipiers het werk effectief neerleggen en welke gevangenissen deelnemen aan de stakingsactie.

De vakbonden organiseren in gemeenschappelijk front een 24 urenstaking in alle gevangenissen op 7 februari. Uitspraken van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert zijn bij de bonden in het verkeerde keelgat geschoten. Hij verklaarde vorige week in de krant De Tijd dat cipiers maar 36,5 uur per week werken, terwijl zij volgens hem zonder problemen 38 uur per week kunnen werken.

Boze vakbonden
De vakbonden zijn daar niet over te spreken. "Het gevangenispersoneel werkt geen 36,5 uur, maar 36 uur. Bovendien betaalt het personeel voor die specifieke regeling", zegt ACOD in een mededeling.

Luc Neirynck van ACV Openbare Diensten verwacht dat het gevangenispersoneel door de uitspraken van Bogaert extra gemotiveerd zal zijn om aan de betoging en de staking deel te nemen. "De 36 uur zijn destijds door de regering ingevoerd naar aanleiding van de overbevolking", legt hij uit. Die overbevolking is nog niet verdwenen, benadrukt de vakbondsman.

De staking zal beginnen op woensdag 6 februari om 22 uur.

Het Laatste Nieuws - 15/01/2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten