woensdag 16 januari 2013

Ambtenarenbonden blijven onderhandelen met Bogaert (DS)

BRUSSEL - Na het overleg dat de vakbonden van de federale ambtenaren woensdag met staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) hadden, laat Guido Rasschaert van het socialistische ACOD weten dat het vakbondsfront aan tafel blijft zitten.

"Dat betekent echter niet dat de voor 7 februari aangekondigde grote betoging afgelast wordt. De uitnodiging voor verdere gesprekken wil niet zeggen dat de aanleiding tot het protest verdwenen is. We weten wat we kwijt zijn, maar weten nog niet wat er in de plaats zal komen.”

Rasschaert benadrukt dat de problemen die Bogaert veroorzaakt heeft door de gecertificeerde opleidingen on hold te zetten, eerst opgelost moeten worden. “Die opleidingen vormen het fundament van de loopbaan. Dit moet eerst uitgeklaard worden. Bogaert wil het echter liever over zijn project hebben, waarvan we nog altijd niet weten waar hij daarmee wil landen.” Pas na gesprekken over die opleidingen kan volgens de federaal secretaris van het ACOD gesproken worden over het lijstje van thema's dat de staatssecretaris woensdagmiddag wereldkundig maakte.

“Woensdag hadden we een informeel contact, en volgende week woensdag starten de echte gesprekken”, zegt Luc Hamelinck, voorzitter van ACV Openbare Diensten. “We hebben de onderhandelingstafel trouwens nooit verlaten. Het is het eigengereide optreden van de staatssecretaris en de regering dat ons heeft doen reageren. De komende weken zullen we verder moeten spreken. De thema's die Bogaert woensdag heeft gelanceerd, zijn echter nog lang geen voldragen voorstellen.”

De Standaard - 16/01/2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten