zaterdag 12 januari 2013

Ambtenarenopstand tegen Bogaert (De Morgen)

Waarom? Het verder inkrimpen van de openbare diensten, gecertificeerde opleiding, de competentietoelage, premies uitzonderlijke prestaties, ... en ga zo maar door.

"De federale ambtenaren organiseren op 7 februari een grote betoging tegen het eigengereide optreden van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V). Dat bericht De Standaard.

Vanaf maandag verspreiden de drie grote ambtenarenvakbonden 70.000 petitiekaartjes onder alle federale ambtenaren met de titel "Niet met ons, mijnheer Bogaert". Op de kaartjes uiten de bonden hun onvrede over het beleid van Bogaert en de regering-Di Rupo.

Volgens Guido Rasschaert, algemeen secretaris van het socialistische ACOD, is het de start van de mobilisatie voor een grote betoging waarbij alle ondertekende kaartjes aan Bogaert zullen overhandigd worden. De betoging vindt normaal gezien op 7 februari plaats, tenzij de stad Brussel voor die dag geen toestemming geeft.

"Die betoging zal zeker niet het eindpunt zijn", zegt Rasschaert. "Ik verwacht staking langs alle kanten. We krijgen nu al heel wat aanvragen om te mogen staken, maar die proberen we in te passen in deze actie."

De bonden zijn zeer ontevreden over het gebrek aan overleg met Bogaert. Door dat gebrekkige overleg zijn er volgens de vakbonden heel wat verkeerde beslissingen genomen. Een ervan is het nieuwe vergoedingsstelsel voor overuren en nachtwerk. Dat leidde al tot stiptheidsacties bij de douane op Zaventem."

De Morgen - zaterdag 12/01/2013
Gazet van Antwerpen - zaterdag 12/01/2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten